Lens valt buiten de boot bij Oranje: "Garanties heb je nooit"

3 juni 2014, 16:45

Twee keer behoorde hij al tot de voorselectie, maar viel Jeremain Lens op het laatste moment buiten de definitieve groep voor het eindtoernooi. Driemaal is scheepsrecht, want de selectie voor het WK in Brazilië heeft de aanvaller wel gehaald. Maar hoewel hij in de kwalificatiereeks vrijwel alles speelde, lijkt het erop dat Lens in Brazilië genoegen moet nemen met een rol als reserve. "Morgen kan het weer anders zijn."

Hij had nog geen interlands achter zijn naam toen Jeremain Lens zich in 2010 bij de voorlopige Oranje-selectie voor het WK in Zuid-Afrika mocht voegen. Dat hij de definitieve groep niet haalde was geen grote verrassing, twee jaar later kwam de klap harder aan. Toen rekende hij stiekem op een plekje in de EK-selectie, maar opnieuw koos toenmalig bondscoach Bert van Marwijk voor anderen. "Nu gaat het dus eindelijk gebeuren", blikt de inmiddels 26-jarige Lens terug op zijn twee 'gemiste' toernooien. "Natuurlijk dacht ik zaterdag, toen de bondscoach bekend maakte welke spelers afvielen, even terug aan de keren dat ik buiten de boot viel. Maar de situatie was nu natuurlijk heel anders voor mij, ik heb een heel andere aanloop naar het toernooi gehad."

"Toen ik nog in Oekraïne zat voor het slot van de competitie met mijn club Dinamo Kiev, hoorde ik al een aantal dingen over het nieuwe systeem dat we wellicht met Oranje zouden spelen", vertelt Lens over de periode vlak voordat de WK-voorbereiding voor hem begon. "Toen ik vervolgens bij Oranje kwam en de plannen ook van de staf zelf hoorde, wist ik dat er definitief iets zou gaan veranderen. Door het nieuwe systeem is er plek voor één aanvaller minder en het aantal spelers dat in aanmerking komt voor die posities is hetzelfde gebleven."

En omdat Lens met Arjen Robben en Robin van Persie twee absolute wereldtoppers als concurrenten heeft, is zijn perspectief bij het Nederlands elftal ineens beperkt. "Het nieuwe systeem op zich is het probleem niet, daarin kan ik prima uit de voeten. Maar er spelen dus maar twee aanvallers en als je Robben en Van Persie in je selectie hebt, is het logisch dat zij spelen. Het is nu aan mij om het hen zo moeilijk mogelijk te maken."

"Ik had dit WK heel graag als basisspeler willen ervaren, momenteel lijkt het erop dat dat niet gaat gebeuren", vervolgt Lens. "Maar morgen kan dat weer anders zijn. Daar moet ik in geloven. Iedere minuut dat ik speel, ga ik mijn uiterste best doen en proberen om het verschil te maken. Ik blijf gemotiveerd om iets te laten zien en heb behoorlijk veel zin in het toernooi. Van mij mag het beginnen."

Door: Roland Mather

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen