Oranje zwaait uit met makke 2-0 zege op Wales

Jw
4 juni 2014, 22:36   Bijgewerkt: 4 juni 2014, 23:38

Het is te hopen dat het Nederlands elftal het vuurwerk heeft bewaard voor het WK in Brazilië. Oranje won woensdagavond weliswaar de uitzwaaiwedstrijd van Wales, maar de 2-0 zege zal toch niet het vertrouwen geven waar de ploeg naar op zoek is. Arjen Robben en Jeremain Lens verzorgden de doelpunten voor Nederland. Robin van Persie bleef in de rust achter in de kleedkamer met liesklachten.

Volgens bondscoach Louis van Gaal maakt het niet uit in welk systeem Oranje speelt, omdat zijn ploeg altijd de Hollandse school zal toepassen. Echt Hollands voebal heeft de nationale trots in de voorbereiding echter niet laten zien. Tegen Wales trad Nederland aan met een experimenteel 4-4-2 systeem. Daley Blind schoof een linie naar voren, Leroy Fer verving de licht geblesseerde Jonathan de Guzman. Van Gaal koos voor deze variant, omdat hij vijf verdedigers overbodig vond tegen de nummer 47 van de wereldranglijst.

Het spel van Oranje was allesbehalve goed, maar doemdenken hoeft ook niet. Tegen Wales werd wederom duidelijk dat als Nederland de bal voorin krijgt bij de 'Grote Drie' (Van Persie, Robben en Sneijder), er direct gevaar ontstaat. Robben nam een lange pass van Stefan de Vrij uitstekend aan, maar was net als tegen Ghana onfortuinlijk in de afronding. Vlak daarvoor had Robin van Persie nog voor zichzelf een schietkans gecreëerd, maar Wales-doelman Hennessey keerde zijn inzet.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen