Boëtius: "Snel naar huis in de pauze voor Ronaldinho"

6 juni 2014, 02:00   Bijgewerkt: 6 juni 2014, 02:15

In aanloop naar het wereldkampioenschap blikt FCUpdate.nl met diverse Oranje-internationals terug op het eerste WK dat ze bewust hebben meegemaakt. In het tweede deel: Jean-Paul Boëtius. Hij mocht lang hopen op een plekje in de Oranje-selectie voor de mondiale titelstrijd in Brazilië, maar viel op het laatste moment af.

"Het eerste WK dat ik zelf bewust meegekregen heb, was het WK van 2002 in Zuid-Korea en Japan", liet Boëtius tijdens de voorbereiding op het WK, toen hij nog bij de Oranje-selectie zat, weten aan FCUpdate.nl. De 20-jarige aanvaller van Feyenoord was pas acht jaar oud toen in Azië gestreden werd om de wereldtitel. "Ik zat toen op de basisschool, maar ik weet nog dat ik vaak in de pauze naar huis rende om de wedstrijden te kunnen zien. De meeste wedstrijden werden toen, door het tijdsverschil, in de ochtend of rond de middag gespeeld."

De eerste WK-herinneringen van Boëtius hebben geen oranje tintje, want Nederland was niet van de partij in Japan en Zuid-Korea. De ploeg, toen ook onder leiding van Louis van Gaal, strandde in de kwalificatie. Bij absentie van Oranje juichte Boëtius voor Brazilië, dat het toernooi zou winnen. "Brazilië had dat toernooi spelers als Ronaldinho en Ronaldo, zulke mooie voetballers...Ronaldinho was mijn grote held. Hij kon echt alles."

Het vorige WK, in 2010, bekeek Boëtius deels vanaf een vakantieadres in Frankrijk. Daar zag hij ook de finale, tussen Nederland en Spanje. Of Oranje in Brazilië revanche kan nemen voor die verloren finale is onzeker, er wordt niet veel verwacht van de ploeg van coach Louis van Gaal. Boëtius is echter positief. "Hoe ver we gaan komen? Ik heb natuurlijk geen glazen bol, maar we hebben zeker kans. Spanje heeft allemaal topspelers die voor grote clubs spelen, maar een ploeg als FC Barcelona is ook niet onverslaanbaar. Dat hebben we afgelopen seizoen kunnen zien. De verwachtingen in Nederland zijn laag, maar ik moet nog maar zien hoe het gaat."

[a,http://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/255818/de-guzman-in-1994-was-ik-nog-voor-brazilie/,_blank,

Lees ook het vorige deel van de serie, over Jonathan de Guzman: "In 1994 was ik nog voor Brazilië"]

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen