Van Aanholt: "Klap toen Van Gaal zei dat ik afviel"

7 juni 2014, 12:03

Patrick van Aanholt was aanvallend de ideale man voor het Oranje-systeem met vijf verdedigers, zei Louis van Gaal. Toch liet de bondscoach de linksback van Vitesse afvallen voor de WK-selectie.

"Meneer Van Gaal zei dat ik aanvallend het beste in het nieuwe systeem pas, dat ik op dat gebied de beste man ben, maar dat ik verdedigend weleens mijn man laat lopen en dat hij me daarom toch niet meenam naar Brazilië. Daar heeft hij wel een punt, maar dat gebeurt iedereen weleens. Maar goed, daaraan moet ik dus werken", zegt Van Aanholt tegen Helden Online.

Nadat Van Gaal een eerste selectie bekend had gemaakt voor een stage in Hoenderloo en had gezegd dat hij geen nieuwe spelers uit de Eredivisie zou oproepen, werd Van Aanholt in tweede instantie toch ineens opgeroepen. "Dat had hij inderdaad gezegd, maar ik speelde nog nacompetitie met Vitesse toen de eerste selectie in Hoenderloo bij elkaar kwam. Toch was ik wel verrast toen ik een mail kreeg van Maike, de secretaresse van Oranje, waarin stond dat ik lid was van de groep van dertig."

"Vervolgens viel ik goed in in de oefenwedstrijd tegen Ecuador, had ik een goed trainingskamp in Portugal, dus dan denk je toch wel dat je erbij zit. Ja, het was balen en wel een beetje een klap toen meneer Van Gaal me in een direct gesprek uitlegde waarom ik uiteindelijk toch was afgevallen. Daarna hadden we een lunch en maakte hij officieel in aanwezigheid van alle betrokkenen de definitieve selectie bekend en heb ik afscheid van iedereen genomen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen