AC Milan stuurt Seedorf definitief de laan uit

Ger
9 juni 2014, 14:35   Bijgewerkt: 9 juni 2014, 14:48

AC Milan heeft eindelijk duidelijkheid gegeven over de positie van Clarence Seedorf. De Nederlandse trainer moet, zoals al geruime tijd in de lucht hing, na amper een half jaar vertrekken als coach uit San Siro. Filippo Inzaghi, een andere oud-speler van de Italiaanse topclub, neemt het stokje over. Hij krijgt een contract tot de zomer van 2016.

De 38-jarige Seedorf keerde in januari terug bij Milan, waar hij de vervanger was van Massimiliano Allegri. Voor de oud-international van Oranje, die van 2002 tot en met 2012 voor de Rossoneri uitkwam, was het zijn eerste klus als trainer. Seedorf kreeg met Milan gedurende de tweede seizoenshelft de stijgende lijn te pakken, maar dat bleek uiteindelijk niet genoeg voor een ticket voor de Europa League. Daarnaast leverden verschillende spelers kritiek op de werkwijze van de oud-Ajacied. Bovendien zou hij zijn gebotst met de leiding van de club, waaronder eigenaar Silvio Berlusconi.

Seedorf stond in totaal slechts 22 wedstrijden aan het roer. Inzaghi, de nieuwe trainer, was de afgelopen jaren werkzaam bij de jeugd van Milan.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen