Lens: "Met één moment kan je geschiedenis schrijven"

10 juni 2014, 17:00

In aanloop naar het wereldkampioenschap in Brazilië blikt FCUpdate.nl met Oranje-internationals terug op het eerste WK dat ze bewust hebben meegemaakt. In het vierde en laatste deel: Jeremain Lens over de WK's van 1994 en 1998 en de magie van Dennis Bergkamp tegen Argentinië.

De inmiddels 26-jarige Lens was zes jaar oud toen in de Verenigde Staten het WK van 1994 gehouden werd. Het zijn de eerste, vage WK-herinneringen van de huidige aanvaller van Dinamo Kiev, die deze maand in Brazilië debuteert op een groot eindtoernooi. "Ik weet nog dat mijn vader alles keek, de televisie stond de hele tijd aan. En omdat ik zelf toen al voetbakgek was, volgde ik het ook. Voor mijn gevoel heb ik bijna alle wedstrijden van dat toernooi wel gezien", zegt Lens, al voegt hij eraan toe dat het door het tijdsverschil met Verenigde Staten onwaarschijnlijk is dat hij alles live zag. "Misschien waren het dan herhalingen, de volgende dag", lacht hij.

Concrete herinneringen van het WK 1994 heeft Lens niet, behalve dat hij weet dat de tv aanstond. "Het eerste WK waar ik echt over mee kan praten, is het WK '98. Dat toernooi heb ik met volle bewustzijn meegemaakt. Wat me het meeste bijstaat? Het doelpunt van Dennis Bergkamp tegen Argentinië." Bergkamp besliste de kwartfinale tegen de Argentijnen met een fantastisch doelpunt, nog altijd één van de mooiste treffers uit de Nederlandse WK-historie. Hij nam een lange pass van Frank de Boer in één keer aan, kapte zijn tegenstander uit en schoot raak. "Dat maakte zo veel indruk. Als iemand de bal zó aan kan nemen en zó kan scoren....geweldig."

Lens put motivatie aan het doelpunt van Bergkamp. De aanvaller hoopte dit WK te starten als basisspeler, zeker omdat hij de in kwalificatiereeks een vaste waarde was, maar is door de overstap van 4-3-3 naar 3-5-2 zijn plek kwijtgeraakt. "Je kan op een WK met één moment geschiedenis schrijven. Dat houdt me nu ook gemotiveerd. Ik wil heel graag iets laten zien en ga daarvoor iedere minuut dat ik mag spelen, mijn uiterste best doen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen