Rooney: "Italië moet zich meer zorgen maken om ons"

11 juni 2014, 19:21

Het is na, Spanje-Nederland, de op papier mooiste wedstrijd van de eerste WK-week: Engeland tegen Italië. De twee voetbalgrootmachten werken zaterdagavond in het tropische Manaus de eerste kraker af in Groep D, de 'poule des doods' op dit toernooi. Wayne Rooney, de vedette en routinier van Engeland, heeft er vertrouwen in. "Dit is de beste Engelse selectie waar ik deel van heb mogen uitmaken."

Engeland is, naast Nederland, de enige WK-deelnemer die zijn tenten opgeslagen heeft in Rio de Janeiro. Een prima beslissing, bleek deze week. Want in geen enkele speelstad was het de afgelopen dagen warmer dan in Rio. En voetballen in de hitte, onder zware omstandigheden, is de best mogelijke voorbereiding op de wedstrijd tegen Italië. Dat duel wordt gespeeld in Manaus, dat ligt in het amazoneregenwoud. Daar is het niet alleen snikheet, maar ook benauwd. Heel benauwd. Mede daarom trainde Engeland woensdag op het prachtige complex aan de imposante Suikerbroodberg rond het middaguur, op het warmste moment van de dag.

Manaus

Manaus

Engeland-Italië is een herhaling van de kwartfinale van het EK 2012, toen de Italianen na strafschoppen wonnen. Sindsdien is er bij de Engelse ploeg veel gebeurd, diverse jonge spelers hebben hun plekje veroverd in de selectie en ervaren rotten zijn afgevallen. Rooney: "Ik denk dat wij verder zijn dan twee jaar geleden, we hebben een jonge selectie die barst van de energie. De selectie van Italië is min of meer hetzelfde gebleven. Het wordt interessant om te zien hoeveel vooruitgang we geboekt hebben."

In Engeland is de discussie de laatste weken opgelaaid of er in de nationale ploeg nog wel plek is voor Rooney, die met zijn 28 jaar de routinier van de huidige groep is. De aanvaller heeft 91 interlands achter zijn naam en maakte al twee WK's mee, maar wacht nog altijd op zijn eerste doelpunt op een mondiale eindronde. Natuurlijk wil men in Engeland weten of dat doelpunt er de komende weken, in Brazilië, eindelijk komt. "Het kan me niet schelen wat mensen over me zeggen of schrijven", reageert hij. "Het gaat er niet om of ik wel of niet scoor. Ik maak deel uit van deze ploeg en we willen samen succesvol zijn. Ik ga alles geven om deze ploeg te helpen."

De aanvaller had, tot slot, nog een tip voor zijn jonge ploeggenoten die voor het eerst een WK meemaken. "Ze moeten er vooral van genieten. Dat heb ik tijdens de vorige WK's misschien nog te weinig gedaan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen