Del Bosque rekent ditmaal op 'sportief' Nederlands elftal

12 juni 2014, 20:49

Bondscoach Vicente del Bosque van Spanje is niet bang dat de WK-wedstrijd tegen Nederland opnieuw ontsierd wordt door harde overtredingen, zoals vier jaar geleden het geval was. In Johannesburg ontaarde het duel in een schoppartij, met als dieptepunt de karatetrap van Nigel de Jong tegen de borst van Xabi Alonso.

Del Bosque wilde, een dag voor de wedstrijd tegen het Nederlands elftal in Salvador, niet te lang stilstaan bij de gebeurtenissen van vier jaar geleden in de WK-finale. "Er waren in de wedstrijd in Zuid-Afrika inderdaad twee of drie incidenten, maar daar kan je Nederland niet de schuld van geven", sprak de ervaren, besnorde coach op kalme toon. "Zulke dingen kunnen nu eenmaal gebeuren. Op wereldniveau is Nederland een belangrijke ploeg, met een grote traditie. Ik ben ervan overtuigd dat we vrijdag een sportieve ploeg tegenover ons krijgen."

Opvallend is dat Spanje naar Brazilië gereisd is met een selectie die in grote lijnen gelijk is aan de succesvolle ploeg van 2010, terwijl Oranje compleet vernieuwd is. Del Bosque doet daar niet moeilijk over. "Bij Nederland is enorm veel veranderd, dat klopt. Bij ons niet, wij hebben een stabiele selectie. Maar onze spelers zijn niet geselecteerd op basis van hun resultaten uit het verleden, deze spelers zijn opgeroepen omdat we hiermee het WK denken te kunnen winnen. We zijn wereldkampioen en willen die titel de komende weken verdedigen."

Spanje won de laatste drie grote eindtoernooi en veel spelers die er tijdens het gewonnen EK van 2008 al bij waren, zijn inmiddels dik in de dertig. Bang dat het WK in Brazilië het einde van een tijdperk zal betekenen, is Del Bosque echter niet. "We zijn helemaal niet bang voor de toekomst, integendeel. Onze ploeg onder 21 is vorig jaar Europees kampioen geworden en er zitten nu al jonge spelers bij de selectie. Een bepaalde generatie loopt af, maar we hebben al nieuwe goede spelers. Het Spaanse voetbal is nog steeds dominant, dat hebben we dit seizoen gezien met twee teams in de Champions League-finale. Die lijn hopen we door te kunnen trekken."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen