Wijnaldum versloeg Spanje al eens: "Fel erop zitten"

13 juni 2014, 11:00   Bijgewerkt: 12 juni 2014, 23:18

Veel Oranje-internationals bewaren slechte herinneringen aan Spanje, door de verloren WK-finale van 2010. Er zijn echter ook spelers in de selectie van Louis van Gaal die wél met een goed gevoel kunnen terugblikken op een eerdere confrontatie met een Spaanse nationale ploeg. Eén daarvan is Georginio Wijnaldum.

Wijnaldum maakte in aanloop naar het EK onder 21 van 2011 deel uit van de selectie van Jong Oranje. In de kwalificatiereeks stuitte de ploeg op Jong Spanje en op 17 november 2009 troffen beide teams elkaar in het stadion van Sparta. Jong Oranje won met 2-1, onder meer door één doelpunt van Wijnaldum. Cesar Azpilicueta, inmiddels present nationale A-ploeg, maakte in de slotfase het enige doelpunt voor de Spanjaarden.

"Die wedstrijd ging goed, ja", blikt Wijnaldum in gesprek met FCUpdate.nl terug op de zege op Jong Spanje. De overwinning van Jong Oranje was knap, want Spaanse jeugdploegen waren toen ook al befaamd om hun goede en snelle spel. Jong Spanje zou in 2011 zelfs Europees kampioen worden. Wijnaldum weet dus wat het is om te stunten tegen een favoriete Spaanse ploeg. "Hoe je ze moet bestrijden? Je moet er fel opzitten, zoals Brazilië vorig jaar ook deed in de finale van de Confederations Cup." Spanje verloor dat duel met 3-0. "Je moet fel zijn, maar ook je eigen spel spelen. Ruimte moet je Spanje niet geven, dan ga je het heel moeilijk krijgen."

Later in de kwalificatiereeks naar het jeugd-EK van 2011, toen Oranje al zeker was van groepswinst, verloor het in Alcoy met 2-1 van Jong Spanje. Wijnaldum kwam toen niet in actie, hij werd door bondscoach Cor Pot gespaard omdat hij 'op scherp' stond. Ook de verloren wedstrijd tegen Jong Spanje op het jeugd-EK 2013 ging aan Wijnaldum voorbij, hij kreeg rust. Beide teams waren toen al zeker van een plek in de volgende ronde.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen