Hiddink reageert koeltjes op kritiek van De Boer

13 juni 2014, 00:04   Bijgewerkt: 13 juni 2014, 00:34

Frank de Boer uitte onlangs kritiek op Guus Hiddink. De coach van Ajax stelde dat hij als speler van Oranje op tactisch vlak vrijwel niets geleerd had van de voormalig bondscoach van Nederland, die na het WK het stokje zal overnemen van Louis van Gaal. Hiddink trekt zich weinig aan van de uitlatingen van De Boer. "Of ik daar slecht van heb geslapen? Welnee."

De Boer sprak in het programma Andere Tijden Sport uit dat hij Louis van Gaal een 'véél betere coach' vindt dan Guus Hiddink. Daarnaast uitte hij kritiek op het vermogen van Hiddink om spelers op tactisch gebied beter te maken. "Ik kan me niet herinneren wat Hiddink ons tactisch heeft geleerd in 1998", zei de Ajax-coach, die Hiddink wel een betere 'people-manager' vindt dan Van Gaal.

"Het is niet óf het een óf het ander", reageerde Hiddink in het NOS-programma Studio Brasil. "Het is beide. Van Gaal is óók heel sterk met people-management bezig", aldus de opvolger van Van Gaal. "Ik denk dat je het onderscheid moet maken met welke jongens je te maken hebt. Vicente del Bosque (bondscoach van Spanje, red.) heeft jongens die alles al meegemaakt hebben. Hij gaat echt niet meer tegen ze zeggen dat ze hun standbeen zus of zo moeten zetten. Maar als er politieke tegenstellingen zijn, moet je die wegpoetsen. Wat dat betreft moet je meer peoples managen", legt Hiddink uit.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen