Furieuze Kovac: "Een schande, laten we gaan basketballen"

13 juni 2014, 02:02

Kroatië startte zeer dapper aan het WK, maar moest na een vroege voorsprong uiteindelijk haar meerdere erkennen in Brazilië. De Japanase arbiter Yuichi Nishimura moet het flink ontgelden, na afloop van het duel dat Brazilië met 3-1 wist te winnen. Kroatië-bondscoach Niko Kovac is woedend over het optreden van de scheidsrechter.

"Als je het WK op deze manier begint, kunnen we net zo goed alweer huiswaarts keren", sprak Kovac na het verloren duel. De Brazilianen werden bij een 1-1 stand in het zadel geholpen, toen spits Fred gemakkelijk naar de grond ging in de zestien meter. "Als dit een penalty is, dan kunnen we net zo goed stoppen met voetbal. Laten we maar gaan basketballen. Het is een schande."

Daar liet de bondscoach van de Kroaten het niet bij. "We hebben het altijd over respect, maar er was vandaag geen sprake van respect voor Kroatië", zegt Kovac, die zijn spelers niets verwijt: "De spelers hebben een uitstekende indruk achtergelaten. Het is een eer om de coach van deze spelersgroep te zijn."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen