Van Marwijk over Spanje: "Aan alles komt een einde"

Ger
13 juni 2014, 11:48

Met Bert van Marwijk aan het roer verloor Oranje de strijd om de hoofdprijs op het vorige WK van Spanje. De herhaling van die finale vormt dit toernooi uitgerekend het openingsduel in groep B. De oud-bondscoach is benieuwd of de titelverdediger het hoge niveau ook in Brazilië kan vasthouden.

Spanje won inmiddels drie opeenvolgende toernooien: het EK van 2008, het WK van 2010 en het EK van 2012. "Deze Spaanse generatie is natuurlijk uniek. Zo'n reeks is nog nooit voorgekomen. Die groep is al zo lang samen en heeft al zoveel gewonnen. Maar aan alles komt een einde", zegt Van Marwijk in De Telegraaf. "Om te kunnen presteren en te kunnen winnen heb je ervaring nodig. Een team met veel ervaring is lang in het voordeel, maar uiteindelijk is er een omslagpunt. In elke groep treedt een vorm van verzadiging op. Als je zoveel hebt gewonnen, wordt het op een gegeven moment steeds moeilijker om het allemaal weer op te brengen."

"FC Barcelona is de basis voor het Spaanse elftal, maar daarmee is het dit seizoen natuurlijk ook minder gegaan. Dat heeft het minste seizoen in jaren achter de rug", weet Van Marwijk. "Ik ben benieuwd of Spanje het na drie gewonnen toernooien nog één keer op kan brengen. Daarbij is het, denk ik, voor het Nederlands elftal geen nadeel om Spanje in de eerste wedstrijd te treffen. De Spanjaarden staan toch een beetje bekend als slow starters, als een ploeg die in het toernooi moet groeien. Misschien kunnen we daar ons voordeel mee doen. Een overwinning in de eerste wedstrijd helpt je meteen in het toernooi."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen