David Luiz tekent voor vijf jaar bij Paris Saint Germain

13 juni 2014, 18:16   Bijgewerkt: 13 juni 2014, 18:40

Paris Saint Germain heeft de komst van David Luiz vandaag (vrijdag) officieel aangekondigd. De Braziliaanse verdediger is afkomstig van Chelsea en tekent een verbintenis voor vijf seizoenen bij de kampioen van Frankrijk, zo meldt PSG op de officiële clubsite.

David Luiz, die donderdag het openingsduel van het WK met Brazilië met 3-1 van Kroatië won, is naar verluidt de duurste verdediger ooit. Met de transfer van de Braziliaan zou een slordige vijftig miljoen euro gemoeid zijn. Hij lost Thiago Silva, ploeggenoot bij de Selecão en volgend seizoen clubgenoot bij PSG, af als duurste verdediger ter wereld.

In 2012 won David Luiz de Champions League met Chelsea, waarmee hij een jaar later beslag wist te leggen op de Europa League. Voorafgaand aan zijn periode op Stamford Bridge, verdedigde hij de clubkleuren van Benfica.

David Luiz wordt bij Paris SG ploeggenoot van onder meer Zlatan Ibrahimovic. "Zijn aanwezigheid heeft een grote rol gespeeld bij mijn beslissing", laat de mandekker weten. "Hij heeft me altijd gezegd dat hij graag met mij in één team wil spelen. Het feit dat er al veel Brazilianen bij Paris SG spelen, zal mij ook helpen. Zij zijn, naast uitstekende voetballers, ook goede vrienden."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen