Afgekeurde goals houden Mexico niet van zege op Kameroen

13 juni 2014, 20:04   Bijgewerkt: 13 juni 2014, 20:43

Mexico heeft de eerste drie punten binnen in groep A. In een harde wedstrijd, waar tijdens de eerste helft drie doelpunten werden afgekeurd door de Colombiaanse scheidsrechter, wist Mexico uiteindelijk nipt met 1-0 te winnen. Er was weinig af te dingen op de overwinning, ook al omdat de afgekeurde Mexicaanse doelpunten zuivere treffers leken te zijn. Het winnende doelpunt kwam op naam van spits Oribe Peralta.

Terwijl bij Mexico sinds de aanstelling van Miguel Herrera als bondscoach eindelijk alles rustig lijkt, was er afgelopen week hommeles bij de nationale ploeg van Kameroen. Een deel van de spelers wilde niet naar Brazilië voordat er hogere bonussen zouden worden beloofd. Naar verluidt was sterspeler Samuel Eto'o één van de aanjagers van de actie.

Zo'n twintig minuten later reageerden de Mexicanen woest toen scheidsrechter Roldan nogmaals een treffer afkeurde. Ditmaal werd een corner door een speler van Kameroen verlengd en door Dos Santos in de goal gekopt, maar volgens het arbitrale trio werd de bal doorgekopt door een Mexicaan en scoorde Dos Santos daarom vanuit buitenspelpositie.

In het tweede bedrijf startte Mexico opnieuw fel. Na amper een minuut stond spits Peralta oog-in-oog met goalie Itandje. Laatstgenoemde redde knap met zijn been. In de 61e minuut wist diezelfde Oribe Peralta wel het net te vinden. Giovanni Dos Santos kwam vrij in het strafschopgebied, stuitte nog op Itandje, maar daarna kon Peralta de rebound voor open goal niet missen. Ook de scheidsrechter liet het ditmaal toe, en Mexico kwam eindelijk op een verdiende 1-0 voorsprong.

Door de overwinning pakt Mexico zijn eerste drie punten, en stijgt het naar de tweede plek in de poule. Mexico kan zich nu gaan opmaken voor de volgende test, tegen gastland Brazilië.