Kopbal Balotelli brengt Italië winst op Engeland

Ger
15 juni 2014, 01:59

Italië is goed begonnen aan het WK in Brazilië. Voor de Italianen stond direct de kraker met Engeland op het programma. In een aantrekkelijk duel trok het dankzij een kopbal van Mario Balotelli aan het langste eind: 1-2. Engeland kreeg voldoende kansen op een resultaat, maar liet het na om met minimaal een punt aan het toernooi te beginnen.

De kraker tussen de twee grootmachten stond onder leiding van de Nederlandse scheidsrechter Björn Kuipers. Hij zag dat de wedstrijd in het begin vanwege de warmte op gang moest komen. Engeland zorgde voor de meeste dreiging. Raheem Sterling dacht de bal vroeg in het duel in de kruising te schieten. De supporters stonden al op de banken om te juichen. Het was echter het zijnet dat trilde. De Engelsen speelden scherp in de openingsfase en hielden het achterin compact. Italië kwam daardoor niet verder dan ongevaarlijke afstandsschoten. Mario Balotelli was nauwelijks aanspeelbaar omdat de lijn naar hem afgedekt werd. Vrijwel onzichtbaar in de eerste helft was Wayne Rooney. De aanvaller had overduidelijk moeite met zijn rol achter spits Daniel Sturridge.

Het doelpunt eiste wel een slachtoffer. De fysiotherapeut van Engeland brak tijdens het juichen zijn enkel en moest per brancard afgevoerd worden. Engeland mocht overigens niet mopperen dat het vlak voor rust wederom op achterstand kwam. Doelman Joe Hart werd geklopt door een stiftbal van Balotelli. De goalie had het geluk dat Phil Jagielka stond op te letten en de bal van de doellijn kopte. Direct daarna werd Hart wederom geklopt. Ditmaal schoot het aluminium de keeper van Manchester City te hulp. Antonio Candreva mikte zijn schot naast de doelverdediger in de korte hoek op de paal.

Door de voorsprong kon Italië zich bezighouden met zijn specialiteit: controleren en compact verdedigen. Door het tempo uit de wedstrijd te halen probeerden de Italianen het spel van Engeland te ontregelen. Daarin slaagde het aardig, aangezien het na de misser van Rooney geen uitgespeelde kansen creëerde. Wel produceerde het afstandsschoten, die gestopt werden door Sirigu. In de slotfase vloeiden de krachten weg bij Engeland en wist het een nederlaag niet te voorkomen. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen