Blog vanuit Brazilië: het ene vleugje Messi-magie

16 juni 2014, 10:00

Het is iets minder dan negen jaar geleden dat ik Lionel Messi voor het eerst zag voetballen. In de Utrechtse Galgenwaard werd op 2 juli 2005 de finale van het wereldkampioenschap voor spelers onder de twintig jaar gespeeld en daarin nam Argentinië, met Messi, het op tegen Nigeria. Ik zat op de tribunes achter één van de doelen en zag de toen net 18-jarige Messi twee keer scoren, beide keren uit een strafschop.

Door de twee treffers van Messi won Argentinië in de Domstad met 2-1 van Nigeria. Met zes doelpunten werd de aanvaller van FC Barcelona topscorer van het toernooi, bovendien werd hij verkozen tot beste speler. Hij kreeg deze twee prijzen uitgereikt uit handen van de huidige koning van Nederland, Willem-Alexander.

Negen jaar later zag ik Messi weer, in Maracana. De beste voetballer van deze eeuw zien spelen in één van de mooiste stadions ter wereld: ik voelde me als een kind in een snoepwinkel. En hoewel ik Bosnië-Herzegovina het beste gun, hoopte ik op een Messi-show. Hoe mooi zou het zijn als hij het stadion zou betoveren met zijn magie? Hoe mooi is het als één van de beste voetballers ooit piekt op het hoogst mogelijke podium, een WK?

In Maracana moest het de avond van Messi worden. Iedere keer dat de bal richting de aanvaller ging, hoopte ik dat er iets ging gebeuren. Maar zo vaak gíng de bal in de eerste helft niet richting Messi en als hij de bal had, ging meer fout dan goed. Messi liep op het veld, maar toverde niet. In plaats van de man waarom het draaide, was hij één van de ruim 74.000 aanwezigen in Maracana. Een gewone sterveling. Dat was niet de bedoeling.

De wedstrijd tussen Argentinië en Bosnië-Herzegovina zal zeker niet de boeken ingaan als de beste of leukste partij van dit wereldkampioenschap. Integendeel. Er was, objectief gezien, niet veel aan. Maar er was wel dat ene vleugje magie, die ene actie die je zo graag een keer met eigen ogen wil zien. Dat ene moment maakte de wedstrijd in één klap bijzonder. Als Messi één keer tovert, is de avond voor iedere liefhebber geslaagd.

Door: Roland Mather

Twitter: @rolandmather

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen