Wissels bezorgen België overwinning bij rentree op WK

Ger
17 juni 2014, 19:59

België heeft na twaalf jaar afwezigheid een succesvolle rentree meegemaakt op het WK door Algerije met 2-1 te verslaan. Voor rust kwamen de Afrikanen nog wel op voorsprong via een benutte strafschop van Sofiane Feghouli, maar na rust zorgden de invallers Marouane Fellaini en Dries Mertens ervoor dat de Rode Duivels met de winst aan de haal gingen.

Algerije bleek zijn defensieve zaken prima voor elkaar te hebben in Belo Horizonte en vooral te gokken op de counter. De Belgen hadden daar in de eerste helft veel moeite mee en kwamen zelden door het Afrikaanse bolwerk heen in het eerste bedrijf. De counters van Algerije waren schaars, maar af en toe wel gevaarlijk.

Vlak voor rust leek België er toch nog doorheen te komen. Eden hazard had een heerlijke actie in huis, speelde Nacer Chadli aan in het strafschopgebied, maar de aanvaller kwam niet verder dan een rollertje op het doel van Algerije, ruststand: 0-1.

De Rode Duivels gingen daarna op zoek naar de overwinning en vonden die uiteindelijk ook via Mertens. In een counter, die werd ingezet met een uiterst nuttige tackle van De Bruyne, speelde Hazard de bal naar de oud-PSV'er die de bal snoeihard tegen de touwen jaagde en België en vervoering bracht, eindstand: 2-1.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen