Spaanse media: "Gouden tijdperk ten einde"

Ger
19 juni 2014, 10:05

Spanje verlaat het WK in Brazilië met de staart tussen de benen. Na de nederlagen tegen Nederland en Chili maakt de titelverdediger al na twee duels geen kans meer op plaatsing voor de knock-outfase. De Spaanse kranten concluderen dat hun nationale ploeg voor een renovatie staat. 

"Een gouden tijdperk van het Spaanse voetbal komt ten einde", stelt Marca vast. "De drie opeenvolgende titels zullen de fans altijd bijblijven. Het is logisch dat de supporters nu teleurgesteld zijn, maar het respect voor deze selectie moet eeuwig zijn. Ze maakten miljoenen Spanjaarden blij en iedereen was bang voor dit team."

"Het moest er een keer van komen. Maar dat het zo'n pijnlijk afscheid zou worden, is een onaangename verrassing. Spanje was onherkenbaar", schrijft AS. "Het was leuk zo lang het duurde. Nu wacht nog een wedstrijd van de schaamte tegen Australië, tussen de twee teams die als eerste uitgeschakeld zijn."

"Het WK is uitgelopen op een mislukking", beseft El Mundo. "Het mooiste tijdperk in de geschiedenis ligt nu achter ons. We nemen na 180 angstige minuten afscheid met zeven tegengoals, terwijl we zelf slechts via een penalty scoorden. De ergste dagen komen nu, in aanloop naar de wedstrijd die nergens meer om gaat."

"Spanje is uitgegroeid tot een karikatuur van zichzelf", aldus El Mundo Deportivo. "We kwamen als favoriet naar Brazilië, maar verlaten het toernooi uiteindelijk via de achterdeur. We moeten deze generatie uiteraard bedanken, maar de uitschakeling roept veel vragen op voor de toekomst."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen