Alonso: "Spaanse trots heeft flinke deuk opgelopen"

Ger
19 juni 2014, 11:40

Xabi Alonso beseft dat er een einde is gekomen aan de dominantie van de nationale ploeg van Spanje op het wereldtoneel. De titelverdediger slikte tegen Chili de tweede opeenvolgende WK-nederlaag en kan zich niet meer plaatsen voor de knock-outfase. 

"Tijdperken eindigen met nederlagen. En dit was een pijnlijk verlies", zegt Alonso - met zijn benutte penalty tegen Oranje de enige Spaanse doelpuntenmaker op dit WK - op de website van de FIFA. "Ik had dit totaal niet zien aankomen. Maar we zullen deze uitschakeling op een waardige manier moeten accepteren. Dit is nu eenmaal de andere kant van de medaille. We waren niet in staat om ons hoge niveau op dit toernooi te handhaven. De honger en het succes zijn verdwenen."

Volgens de middenvelder van Real Madrid heeft de eliminatie van de Spaanse ploeg verschillende oorzaken. "In mentaal opzicht zat het wel goed, maar we verkeerden fysiek niet in onze beste vorm. We speelden bovendien tegen ploegen die een goede voorbereiding achter de rug hadden en piekten op het juiste moment. Onze trots heeft een flinke deuk opgelopen, maar dat hoort bij voetbal. We weten hoe het is om te winnen en nu weten we ook hoe het voelt om te verliezen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen