Van Marwijk adviseert Van Gaal: "Niet teveel sleutelen"

20 juni 2014, 11:26

Het Nederlands elftal speelt komende maandag het laatste groepsduel tegen Chili om de eerste plaats in de poule. Beide teams zijn al geplaatste voor de achtste finales, en dus zou bondscoach Louis van Gaal kunnen kiezen om bepaalde spelers rust te geven. Bert van Marwijk geeft de keuzeheer van Oranje echter advies, en stelt dat dat geen goed idee is.

"Je kunt beter niet te veel sleutelen aan een team", stelt Van Marwijk in De Telegraaf. "Het voordeel om weer een wedstrijd samen te spelen en in het toernooi te groeien, is veel groter dan het nadeel van de fysieke belasting. Dit is ook nog eens een toernooi met vier dagen tussen de wedstrijden , zodat spelers tijd hebben om te herstellen. Als een speler zelf aangeeft behoefte te hebben aan rust, moet je daar naar luisteren, maar anders zou het mijn keuze zijn om het elftal te laten staan."

Van Marwijk, die in 2010 Oranje naar de finale van het WK loodste, heeft nog een reden om de ploeg intact te houden. "Je mist Robin van Persie (geschorst) en Bruno Martins Indi (hersenschudding) al, dus het elftal wordt op twee posities gewijzigd. Bovendien speelt dit elftal nog niet zo lang in deze samenstelling. Een extra wedstrijd is goed om als team sterker te worden. Zeker als de keuze weer valt op een 5-3-2-systeem, want daarin heeft deze ploeg nog niet zo vaak kunnen spelen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen