Costa Rica in achtste finale na overwinning op Italië

Ger
20 juni 2014, 20:05

Costa Rica heeft ook het tweede WK-optreden gewonnen. De outsider in de zware poule D speelde fris en frivool maar had vooral weinig te vrezen van een opvallend zwak Italië, dat nauwelijks gevaar creëerde. Door de 1-0 overwinning is Costa Rica zeker van de volgende ronde. Voor Engeland was het resultaat in Recife slecht nieuws. De ploeg van keuzeheer Roy Hodgson is definitief uitgeschakeld.

Op het moment dat het rustsignaal klonk, was er ongetwijfeld één ploeg die vreselijk opgelucht was: Italië. En dat terwijl het in de laatste minuten een goal tegen kreeg via topscorer Bryan Ruiz. De aanvaller, die zijn status verwierf in de Eredivisie, kopte een voorzet uitstekend binnen. Daarnaast wisten de Azzurri hun eigen kansen niet te benutten. Mario Balotelli ontsnapte na een geweldige pass die alleen maar van professor Andrea Pirlo kon komen, maar mikte de bal ruim voorlangs.

In het tweede bedrijf was er één ding dat de scheidsrechter wel goed bleef uitvoeren: hij legde het spel zo nu en dan heel even stil voor een korte drinkpauze. Het was snikheet en zeer broeierig voetbalweer en die mini-pauzes waren van groot belang voor de spelers. Maar ook dit leek de Italiaanse grootmacht niet goed te doen. Het was ontzettend slordig in de passing, en de voorste linie, uiteindelijk nog ondersteund door maar liefst drie invallers, stond veelvuldig buitenspel.

Jorge Luis Pinto

Jorge Luis Pinto

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen