Van Persie neemt het op voor Rooney: "Hij speelde goed"

21 juni 2014, 06:00

Engeland ligt na twee wedstrijden al uit het WK en dus is het voetbalgekke land in rouw. De meeste kritiek krijgt Wayne Rooney, ondanks zijn doelpunt in de wedstrijd tegen Uruguay (1-2). Die kritiek is onterecht, vindt Robin van Persie. Hij nam het vrijdag in Rio op voor zijn teamgenoot bij Manchester United.

"Wayne is één van de redenen waarom ik naar Manchester United gekomen ben. Hij is een speler van wereldklasse, dat zie ik iedere dag op het trainingsveld", sprak de Nederlander, toen hij door Engelse media gevraagd werd naar de uitschakeling van Engeland. "Hij stond dit toernooi onder enorme druk, maar heeft goed gespeeld. Het is niet eerlijk om hem nu te bekritiseren, het is niet zijn schuld dat Engeland eruit ligt."

"Het is jammer dat Engeland uitschakeld is", vindt Van Persie, die al sinds 2004 in Engeland speelt. "Ik heb de wedstrijd tegen Uruguay helemaal gezien, ze speelden best goed. Ze hebben hun kansen gekregen en een goed doelpunt gemaakt, maar waren ongelukkig. Er zit soms een dunne lijn tussen winnen en verliezen, dat bleek. Engeland heeft alles gegeven en twee keer nipt verloren van goede tegenstanders. Dat kan gebeuren."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen