Nigeria boekt cruciale zege op benadeeld Bosnië

Jw
22 juni 2014, 02:00   Bijgewerkt: 22 juni 2014, 02:13

Het eerste WK-avontuur van Bosnië-Herzegovina strandt in de groepsfase. De debutant op het WK verloor zaterdagavond tegen Nigeria voor de tweede keer op rij (1-0), waardoor het al kansloos is voor een plek in de tweede ronde. Peter Odemwingie maakte in de eerste helft het enige doelpunt van de wedstrijd. Daarvoor werd een glaszuiver doelpunt van Edin Dzeko afgekeurd, wat de uitschakeling voor Bosnië-Herzegovina extra zuur maakt.

Dat was nog goed gezien door de arbitrage, maar even later maakte dezelfde grensrechter een kostbare fout. Dzeko werd bediend door Pjanic en schoot kiezelhard raak. Het zuivere doelpunt werd echter onterecht wegens vermeend buitenspel afgekeurd. Vlak daarna mocht de lange spits van Manchester City in een identieke situatie wel door, maar deze keer stond Nigeria-doelman Enyeama in de weg.

Na de rust werd het een stuk saaier. Nigeria liet zich inzakken en gunde Bosnië-Herzegovina de bal, zodat het zelf op de counter kon loeren. Daarin waren de Afrikanen bedreven met Emmanuel Emenike als gevaarlijkste wapen. De spits van Fenerbahce was met zijn snelheid en kracht een constante plaag op de rechterflank. Bosnië-doelman Asmir Begovic stond echter steeds een tweede treffer in de weg.

Bosnië-Herzegovina werd in het vervolg van de tweede helft een beetje moedeloos van Nigeria. De Afrikanen liepen alle gaten dicht en gaven daardoor weinig weg. In de slotfase zetten de Bosniërs nog wel aan en daarin had Dzeko zijn land bij de hand moeten nemen. De topscorer aller tijden van Bosnië-Herzegovina kopte in blessuretijd eerst uit een corner in de handen van Enyeama. In de allerlaatste minuut haalde hij uit de draai uit, maar knalde de bal via Enyeama op de paal. Bosnië heeft niet bepaald beginnersgeluk op dit WK, Nigeria zet een hele grote stap naar de tweede ronde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen