Mertens en Vermaelen erin bij België, Vertonghen eruit

22 juni 2014, 16:14   Bijgewerkt: 22 juni 2014, 16:45

Dries Mertens is na zijn succesvolle invalbeurt tegen Algerije gepromoveerd tot basisspeler bij België. De aanvaller verschijnt in de tweede groepswedstrijd tegen Rusland aan de aftrap. Hetzelfde geldt voor Thomas Vermaelen en Marouane Fellaini. Drie oud-eredivisiespelers, Jan Vertonghen, Mousse Dembélé en Nacer Chadli, zijn hun basisplaatsen kwijt en beginnen in Maracana op de reservebank.

Mertens hielp België in de eerste wedstrijd tegen Algerije als invaller over het dode punt. De oud-speler van AGOVV, FC Utrecht en PSV maakte het winnende doelpunt, vlak nadat de eveneens ingevallen Fellaini voor de 1-1 gezorgd had. België was op achterstand gekomen door een strafschop, toegekend na een overtreding van Jan Vertonghen. Mede door deze fout begint de voormalig Ajacied tegen Rusland op de bank.

Met Toby Alderweireld, Thomas Vermaelen en Mertens bevat de basisploeg van België drie spelers met een verleden in de Eredivisie. Aanvoerder Vincent Kompany kampte de afgelopen dagen met een blessure aan zijn lies en werkte een aangepast trainingsprogramma af, maar is fit genoeg om in de basis te starten.

De wedstrijd tussen België en Rusland in Rio de Janeiro begint om 18.00 uur Nederlandse tijd.

Opstellingen

België: Courtois, Alderweireld, Van Buyten, Kompany, Vermaelen, Witsel, Fellaini, De Bruyne, Mertens, Hazard, Lukaku

Rusland: Akinfeev, Kozlov, Ignashevich, Kanunnikov, Glushakov, Kokorin, Berezutskiy, Shatov, Samedov, Fayzulin, Kombarov

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen