België zonder te overtuigen naar volgende ronde

22 juni 2014, 19:55

België is door naar de achtste finale van dit WK. Vijf dagen na de moeizame zege op Algerije (1-2) wist de ploeg van coach Marc Wilmots ook tegen Rusland geen indruk te maken, maar het won wel weer. Invaller Divock Origi maakte vlak voor tijd het enige doelpunt van de wedstrijd.

Als gevaarlijke outsider is België aan dit WK begonnen, vooral op basis van de goede prestaties in de kwalificatiereeks en het spelersmateriaal. Maar na 180 minuten voetbal op dit toernooi wijst nog niets erop dat de Belgen daadwerkelijk een rol van betekenis gaan spelen. Tegen het zwakke Algerije kwam de ploeg in zijn eerste wedstrijd na een achterstand met de schrik vrij, vooral dankzij een goede invalbeurt van Dries Mertens (2-1). In Rio tegen de Russen was het spel opnieuw niet overtuigend genoeg voor een ploeg die met grote ambities naar Brazilië gekomen is.

Dat België toch won, dankte het aan een opvlieging in de slotfase. Lille-aanvaller Origi kreeg de bal in een vol strafschopgebied voor zijn voeten en schoot hard en hoog raak. De Belgen boekten zo toch de zo vurig gewenste zege die genoeg was voor een plek in de volgende ronde.

Namens België kon alleen Dries Mertens aanvankelijk voor wat gevaar zorgen. De oud-PSV'er mocht na zijn goede invalbeurt tegen Algerije in de basis beginnen en kwam vanaf rechts een aantal keer gevaarlijk door, maar een goede eindpass ontbrak. Romelu Lukaku, de spits van België, werd niet bereikt en wist niet één schot op doel af te vuren. Hij werd, tot zijn grote onvrede, na een uur gewisseld en vervangen door Divock Origi.

Ook met Origi in het veld modderde België aanvankelijk maar wat aan en het zakte, naarmate de tweede helft vorderde, steeds verder weg. Rusland domineerde, zonder daarbij veel indruk te maken. Dat de Russen de wedstrijd in handen hadden zei meer over het karige spel van de Belgen, dan over het niveau van Rusland.

Toch lachte België het laatst. Vlak nadat de ingevallen Kevin Mirallas met een vrije trap de paal geraakt had, sloeg Origi toe. De jonge aanvaller zorgde er met zijn doelpunt voor dat voor het eerst sinds 1994 beide Lage Landen, Nederland en België, de achtste finale bereikt hebben op het wereldkampioenschap voetbal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen