Ontknoping Groep B: wie pakt de eerste plaats?

Ger
23 juni 2014, 15:24   Bijgewerkt: 23 juni 2014, 15:55

Er is nog één wedstrijd te gaan in de poulefase van het WK. Tijd om de balans op te maken. FCUpdate.nl bekijkt de stand van zaken in de diverse groepen. Van maandag tot en met donderdag bereiken twee groepen per dag hun climax. Met hier Groep B, bestaande uit Nederland, Chili, Spanje en Australië.

Groep B: Nederland, Chili, Spanje en Australië

Door de aanwezigheid van de laatste twee WK-finalisten mocht Groep B van deze mondiale eindronde zich op voorhand verheugen op spektakel. De openingswedstrijd tussen Nederland en Spanje voldeed ruimschoots aan de hoge verwachtingen. Dat de grootste beslissingen in de poule na twee speelronden echter al zijn gevallen, zullen weinigen hebben voorzien.

Stand van zaken

Smaakmakers

Met zijn 1-1 tegen Spanje tekende Robin van Persie voor een van de mooiste treffers van dit WK. Dat lag overigens ook aan Daley Blind, die de bal van grote afstand nauwkeurig naar de spits transporteerde. De manier waarop Van Persie het speeltuig vervolgens met een artistieke kopbal over keeper Iker Casillas werkte, was briljant. De oud-Feyenoorder speelde op vorige WK's slechts een bescheiden rol, maar in Brazilië heeft hij zich ontpopt tot een van de sterren van het toernooi. Na zijn inmiddels wereldberoemde kopbal trof Van Persie nog eens doel tegen Spanje en ook in het duel met Australië was hij weer trefzeker. Bij Oranje blonk ook Arjen Robben de afgelopen twee wedstrijden uit. De vleugelspeler oogt topfit en scoorde net als Van Persie al drie keer. Maar niet alleen Oranje maakt veel indruk. De vechtmachine van Chili imponeert met 'totaalvoetbal'. Het belooft een leuk potje te worden, vanavond.

Teleurstellingen

Door: Ger Hensen

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen