Kritische Cruijff: "Oranje moet de kant van Duitsland op"

23 juni 2014, 15:49

Johan Cruijff baarde opzien door kritiek te uiten op het spel van het Nederlands elftal. De voetballegende vond het maar 'pover', wat de ploeg van bondscoach Louis van Gaal liet zien. Als het aan Cruijff ligt, dan neemt Oranje een voorbeeld aan Duitsland.

In zijn column in De Telegraaf was Cruijff namelijk niet alleen tamelijk negatief over Nederland, maar ook lovend over de speelwijze van Die Mannschaft. "Voor mij is de beste manier van verdedigen nog altijd balbezit hebben op de helft van de tegenstander. Dan is een hoge balsnelheid essentieel en daar heb je zoveel mogelijk linies voor nodig. Daar gaat het tot nu toe met Oranje fout, omdat er meestal maar drie linies zijn. Een groot verschil met Duitsland, dat tot nu toe het meest dominant van alle ploegen speelt."

De legendarische nummer 14 weet wat het geheim van de Duitsers is: "Let maar op, bij de Duitsers is altijd sprake van tenminste vier of vijf linies. Daardoor kunnen ze een hoge balcirculatie hanteren. Verder hebben ze een enorme rust in het spel en kunnen bijna alle spelers iemand uitspelen. De wedstrijd tegen Ghana (2-2, red.) was daarom een thriller, ook omdat Ghana vol voor de winst ging."

Het is duidelijk dat Cruijff vindt dat Oranje Duitsland achterna moet: "Ik vond het mooi om te zien hoe Duitsland vanuit de eerder genoemde kwaliteiten bleef voetballen, ook op de momenten dat het tegen Ghana niet meezat. Die kant moet Nederland ook op. Het resultaat is er, nu het voetbal nog."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen