Mexico en Brazilië vrijuit na spreekkoren supporters

23 juni 2014, 19:14

De Mexicaanse voetbalbond gaat vrijuit nadat de tuchtcommissie van de FIFA heeft besloten de zaak tegen Mexicaanse fans te seponeren. De fans zouden zich 'homofoob gedragen hebben'.

Tijdens de eerste wedstrijd op het WK, in Natal tegen Kameroen, schreeuwden de supporters bij elke uittrap van de Kameroenese doelman Charles Itandje luidkeels 'Puto' (schandknaap) vanaf de tribune. Maar omdat het gezag 'hij is een tippelaar' algemeen gebruik is in de Mexicaanse competitie, heeft de FIFA besloten het door de vingers te zien.

In de wedstrijd tegen Brazilië waren dezelfde kreten te horen, maar toen kwamen ze uit beide kampen. Ook het gastland hoeft geen sanctie te vrezen.

De FIFA, die zich ten doel heeft gesteld elke vorm van discriminatie op en rond de velden uit te bannen, heeft nog geen besluit genomen over klachten wegens mogelijk racistische uitingen van Kroatische en Russische supporters. Zij zouden tijdens de wedstrijden tegen respectievelijk Brazilië en Zuid-Korea spandoeken hebben opgehangen met neonazi-symbolen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen