Spanje redt eer en pakt Australië ruim in

23 juni 2014, 19:56

Spanje heeft in zijn laatste groepswedstrijd van het WK tegen Australië de eer kunnen redden. In Curitiba werd het 0-3 voor de Spanjaarden door doelpunten van David Villa, Fernando Torres en Juan Mata. Spanje is daarmee derde geworden in poule B, achter Nederland en Chili en voor de Australische ploeg van bondscoach Agne Postecoglou.

De wedstrijd, die gespeeld werd om spek en bonen, begon stroef. Australië wilde wel aanvallen, maar werd niet echt gevaarlijk en bij Spanje ging er in de beginfase veel mis. Na een kwartier voetballen kwamen de Spanjaarden echter los. Eerst zette Andrés Iniesta Villa vrij voor het doel, maar de spits ramde de bal de tribunes in. Kort daarna gaf Villa zelf een potentiële assist met een hakje op Jordi Alba. De verdediger had veel ruimte om te schieten, maar vond doelman Mathew Ryan op zijn weg naar een doelpunt.

Het overwicht van de ploeg van bondscoach Vicente del Bosque hield aan en wierp uiteindelijk ook zijn vruchten af. Iniesta gaf Juanfran met een nauwkeurige steekbal veel ruimte. De rechtsback zag Villa voor het doel helemaal vrij staan en gaf de voorzet, waarop Villa de bal achter zijn standbeen langs in het doel werkte. De 0-1 van de aanvaller van Atlético Madrid betekende ook meteen de ruststand.

Ook de tweede helft kwam laat op gang. Spanje leek weinig motivatie te hebben om er nog een spektakelstuk van te maken. Iniesta liet echter andermaal zijn klasse zijn. De middenvelder van Barcelona speelde met een perfecte pass Torres aan, die meteen oog in oog stond met Ryan. De spits bleef koel en schoof simpel de 0-2 binnen.

Zonder zich daarna nog bovenmatig in te spannen kwam Spanje ook nog 0-3. Nu was het Cesc Fábregas die met een uitstekende pass een medespeler bereikte. Mata was de gelukkige schoot vanuit een moeilijke hoek het derde doelpunt van de wedstrijd binnen. Het bleef daarna bij die drie doelpunten voor La Roja, eindstand: 0-3.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen