Mexico treft Oranje na verdiende zege op tam Kroatië

23 juni 2014, 23:56   Bijgewerkt: 24 juni 2014, 01:18

Mexico heeft een ticket voor de achtste finale weten te bemachtigen. Vanavond rekende de ploeg met 3-1 af met Kroatië, dat erg tegenvallend voor de dag kwam in Recife. Door de zege is duidelijk dat Mexico het zondag op gaat nemen tegen het Nederlands elftal, dat als eerste eindigde in Poule B. Voor Kroatië zit het WK er al na één ronde op.

Duidelijk was dat de winnaar van het duel geplaatst zou zijn voor de volgende ronde. Een remise volstond ook voor Mexico, Kroatië was bij een gelijkspel afhankelijk van het resultaat van de Brazilianen. De ploeg van Niko Kovac moest dus eigenlijk winnen, maar opende uiterst moeizaam in het cruciale duel. Het was zelfs Mexico dat in de openingsfase de grootste kans kreeg. Middenvelder Héctor Herrera schoot na een kwartier snoeihard tegen de onderkant van de lat en had pech dat de bal net voor de doellijn het veld in stuiterde.

Na de theepauze kropen de Kroaten iets meer uit de schulp. Het moest ook wel op zoek naar een treffer, aangezien Brazilië op het andere veld snel na rust op 3-1 kwam. Toch had de ploeg van Kovac moeite om tot uitgespeelde kansen te komen. Net als in de eerste helft was het Mexico dat de beter voetballende ploeg bleek. Twintig minuten na rust had de ploeg zelfs een penalty verdiend na een handbal in het strafschopgebied, maar de scheidsrechter besloot de bal niet op de stip te leggen. Dit tot ontsteltenis van Mexico, dat terecht moord en brand schreeuwde.

De penalty werd dus niet gegeven, maar een paar minuten later kreeg Mexico alsnog waar het recht op had, namelijk een doelpunt. Verdediger Rafael Marquez kopte raak uit een hoekschop: 0-1. Na de goal moest Kroatië natuurlijk meer komen, maar juist toen de ploeg aan een offensief dacht, kreeg het de deksel op de neus. Uit een prima counter knalde Andrés Guardado de tweede van Mexico tegen de touwen. Het betekende de beslissing in het duel.

Het duel tussen Mexico en Oranje in de achtste finale begint komende zondag om 18.00 uur Nederlandse tijd. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen