ADO Den Haag overgenomen door Chinezen

Ger
24 juni 2014, 15:38   Bijgewerkt: 2 december 2016, 09:31

ADO Den Haag komt in Chinese handen. Stichting Stadion Ontwikkeling (SSO), grootaandeelhouder van de eredivisionist, heeft met United Vansen International Sports Co. een principeovereenkomst bereikt over de overname van de aandelen in NV ADO Den Haag.

De komende weken worden de details van de deal uitgewerkt. Tot het moment dat de overname van ADO nog niet formeel is afgerond, zullen de betrokken partijen geen officiële mededelingen doen over de transactie. United Vansen heeft in een summiere reactie wel laten weten fors te willen investeren, waardoor de selectie en de organisatie van ADO verschillende wijzigingen zullen ondergaan. De beoogde nieuwe eigenaar van de aandelen is onder meer bekend van de organisatie van Franse- en Spaanse Supercup in Bejing.

"De Chinezen hebben toegezegd een investering van miljoenen euro's te zullen doen. Het duurt nog één, twee maanden tot de overname definitief is", zegt clubeigenaar Mark van der Kallen tegen Omroep West. "De gemeente Den Haag moet officieel nog goedkeuring geven aan de overname, maar ik verwacht hier geen problemen. De gemeente kan de overname alleen tegenhouden als ze met een vergelijkbare of betere propositie komen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen