Ontknoping Groep D: alles of niets voor Italië en Uruguay

24 juni 2014, 15:56

Er is nog één wedstrijd te gaan in de poulefase van het WK. Tijd om de balans op te maken. FCUpdate.nl bekijkt de stand van zaken in de diverse groepen. Van maandag tot en met donderdag bereiken twee groepen per dag hun climax. Met hier Groep D, bestaande uit Costa Rica, Italië, Uruguay en Engeland.

Groep D: Costa Rica, Italië, Uruguay en Engeland

Als er één poule is op het WK die een onverwacht verloop kent, dan is het Groep D wel. Wie had er op voorhand nou voorspeld dat Costa Rica na twee wedstrijden zes punten zou hebben en al zeker zou zijn van de achtste finale? En dat Engeland de tickets naar huis alweer kon boeken? Vanavond (18.00 uur Nederlandse tijd) wordt duidelijk welk land Brazilië ook kan verlaten na de groepsfase. Italië en Uruguay strijden in een bijzonder interessant duel om een plaats bij de laatste zestien.

Stand van zaken

Jorge Luis Pinto

Jorge Luis Pinto

Smaakmakers

Bij het aanwijzen van positieve verrassingen kan je in Groep D niet om de Costa Ricanen heen. In zijn geheel verdient de selectie van bondscoach Jorge Luis Pinto een groot compliment. Dat vond de trainer ook, aangezien hij de internationals van Costa Rica na het verschalken van Italië toestemming gaf om weer seks te hebben, iets wat hij in een eerder stadium van het toernooi nog verbood aan zijn spelersgroep. In het bijzonder is Joel Campbell bezig aan een uitstekend WK. De aanvaller van Arsenal, die het afgelopen seizoen op huurbasis voor Olympiakos uitkwam, was een plaag voor de Uruguayaanse en Italiaanse verdedigers. Ook oud-PSV'er Bryan Ruiz, de captain van Costa Rica, deed van zich spreken. Hij maakte de winnende treffer tegen Italië.

Teleurstellingen

Bij Italië lijkt Giorgio Chiellini, normaliter toch een sterkhouder van La Squadra Azzurra, het dit WK moeilijk te hebben. In het duel met Engeland oogde hij uiterst oncomfortabel op de linkerflank. Bondscoach Cesare Prandelli liet hem weer verhuizen naar het centrum, maar ook hier speelde hij matig, tegen Costa Rica. Hij mocht overigens van geluk spreken dat de dienstdoende arbiter de bal niet op de stip legde, nadat Campbell was doorgebroken.

Door: Koen Jans

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen