Godín kopt Uruguay ronde verder, Suarez bijt weer

Jw
24 juni 2014, 20:09   Bijgewerkt: 24 juni 2014, 23:30

Uruguay heeft dinsdag ten koste van Italië de tweede ronde van het WK bereikt. De Zuid-Amerikaanse ploeg won dankzij een laat doelpunt van Diego Godín met 1-0 van de Italianen. Vlak voor de treffer van het goudhaantje beet Luis Suarez zijn tegenstander Giorgio Chiellini in de schouder, maar de arbitrage ontging het incident. Italië speelde geruime tijd in de tweede helft met tien man door een rode kaart van Claudio Marchisio. Italië eindigt derde in groep D en kan dus naar huis.

Uruguay liet nog minder zien dan Italië. Edinson Cavani en Luis Suarez stonden voorin op een eiland en kregen nauwelijks bijval van hun medespelers. Dat hoeft geen probleem te zijn bij de twee topspitsen, maar de vorm ontbrak bij het aanvalsduo om iets te forceren. Suarez werd wel één keer gevaarlijk, maar vond Gianluigi Buffon op zijn pad.

Met een man meer ging Uruguay op jacht naar de overwinning. Italië liet zich volledig inzakken op de eigen helft en probeerde op alle mogelijke manieren het tempo uit de wedstrijd te halen. Dat lukte aardig, want Uruguay werd nauwelijks meer gevaarlijk. Dat kwam ook doordat de Uruguayanen simpelweg slecht speelden. De creativiteit ontbrak en zonder de vorm van Cavani of Suarez heeft de Zuid-Amerikaanse ploeg grootse moeite om kansen te creëren.

Voor de andere spelers van Uruguay niet, want het land dwong wel kwalificatie af voor de volgende ronde. Diego Godin liet zien waarom hij tot de beste koppers van de wereld behoort. De centrale verdediger van Atletico Madrid kreeg uit een hoekschop zijn hoofd en schouder tegen de bal en liet Buffon kansloos: 0-1. Italië probeerde in de slotfase met man en macht de gelijkmaker af te dwingen, maar Uruguay hield stand. De Italianen kunnen naar huis.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen