"Heel jammer dat we op deze wijze worden uitgeschakeld"

24 juni 2014, 23:28

"De scheidsrechter heeft de wedstrijd geruïneerd", mopperde Italië-bondscoach Cesare Prandelli na de 1-0 nederlaag tegen Uruguay, waardoor i Azzurri zijn uitgeschakeld op het WK. De Mexicaanse arbiter Rodríguez gaf na rust, bij een 0-0 stand, een rode kaart aan de Italiaanse middenvelder Claudio Marchisio en daarmee was Prandelli het niet eens. Bovendien bleef een beet van Luis Suarez aan het adres van Giorgio Chiellini onbestraft.

"De overtreding van Marchisio leek mij geen rode kaart waard", aldus Prandelli bij Sky Sport Italia. "Er werden meerdere harde tackles gemaakt, maar ook die gaven geen aanleiding om rood te trekken. De wedstrijd was in evenwicht."

Een gelijkspel voor Italië was voldoende, terwijl Uruguay de volle buit nodig had om de tweede ronde te bereiken. Prandelli: "Maar zij hebben eigenlijk geen schot op doel kunnen lossen. Tactisch stonden we goed, maar toen ruïneerde de scheidsrechter de wedstrijd in mijn ogen. Hiervoor kon hij gewoon geen rood trekken. Dat bestaat niet."

Het wegzenden van Marchisio leidde de nederlaag én uitschakeling van Italië in. Prandelli weet dat de viervoudig wereldkampioen het tegen Costa Rica (1-0 verlies) heeft laten liggen. "Tegen Uruguay, daarentegen, hebben we tegen twee van de beste spitsen in de wereld gespeeld. Zij hebben echter geen moment voor gevaar kunnen zorgen. Heel jammer dat we op deze wijze worden uitgeschakeld."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen