Prandelli maakt vlak na eliminatie vertrek bekend

24 juni 2014, 21:39   Bijgewerkt: 24 juni 2014, 23:34

Cesare Prandelli heeft zijn conclusies getrokken. De 56-jarige oefenmeester legt zijn functie als bondscoach van Italië per direct neer. I Azzurri verloren dinsdag het beslissende groepsduel met Uruguay met 1-0 en zijn daardoor uitgeschakeld op het WK. Na afloop maakte Prandelli op de persconferentie zijn vertrek wereldkundig.

Prandelli had zijn contract met de Italiaanse voetbalbond vlak voor het WK nog met twee jaar verlengd. "Het project is mislukt en daarvoor moet ik mijn verantwoordelijkheid nemen. Dat is het enige juiste", legde de trainer uit. "We hebben de verbintenis verlengd omdat we op dezelfde weg verder wilden gaan. Maar ik weet niet wat er daarna is gebeurd, maar opeens werden we als een politieke partij behandeld en kregen we verbaal geweld te verduren."

"Mensen deden net alsof we geld hebben gestolen, maar dat heb ik nooit gedaan. Ik heb altijd mijn belastingen betaald en iedereen recht in de ogen kunnen aankijken. Ik wil niet van diefstal beschuldigd worden", aldus Prandelli, die na het WK van 2010 La Squadra Azzurra onder zijn hoede nam. Op Euro 2012 leidde hij het elftal naar de finale, waarin Spanje een maatje te groot was.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen