Twijfels bij overname: "Straks trekken bel-Chinezen ADO leeg"

Ger
25 juni 2014, 10:25

De Chinese overname van ADO Den Haag is niet direct enthousiast ontvangen door John van Zweden, de langstzittende sponsor van de club. Dinsdag werd bekend dat United Vansen International Sports Co. een akkoord heeft bereikt over de overname van de aandelen met de Stichting Stadion Ontwikkeling (SSO) voor een bedrag van 8,2 miljoen euro.

"Dit had ik nooit gedacht. Wij hebben Vitesse nog uit zitten lachen toen het over werd genomen door Russen. Ik hoop er het beste van, maar straks blijkt dat de club wordt leeg getrokken door een stelletje bel-Chinezen", zegt Van Zweden in De Telegraaf. Grootaandeelhouder Mark van der Kallen kan door de overname op 7 miljoen euro rekenen, mededirecteur Paul Beyersbergen ontvangt 1,2 miljoen.

Van Zweden, die tevens een aandeelhouder van Swansea City is, heeft slechte herinneringen aan overnames in het voetbal. "Begin jaren negentig nam Alrecon, van de Nederlandse Spoorwegen, ADO over. De hele club ging naar de klote. Nu hebben we het eindelijk weer redelijk op de rails en krijg je dit. Het enige positieve is dat Mark ook is opgerot. Die blokkeerde alles."

"Bij Swansea hebben we hetzelfde meegemaakt", aldus Van Zweden. "Daar kwam een rijkaard binnen die de club wel even zou redden, maar de zaak binnen een halfjaar helemaal leeg trok door spelers te verkopen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen