Ontknoping Groep F: Nigeria en Iran willen Argentinië volgen

Ger
25 juni 2014, 12:56   Bijgewerkt: 25 juni 2014, 13:02

Er is nog één speelronde te gaan in de poulefase van het WK. Tijd om de balans op te maken. FCUpdate.nl bekijkt de stand van zaken in de diverse groepen. Van maandag tot en met donderdag bereiken twee groepen per dag hun climax. Met hier Groep F, bestaande uit Argentinië, Nigeria, Iran en Bosnië-Herzegovina.

Groep F: Argentinië, Nigeria, Iran en Bosnië-Herzegovina

Door de aanwezigheid van grootmacht Argentinië in Groep F leken Nigeria, Iran en Bosnië-Herzegovina zich op voorhand te moeten schikken in bijrollen. De Zuid-Amerikanen schoten echter moeizaam uit de startblokken en het ticket voor de achtste finales werd in het tweede duel pas in extremis gegrepen. Nigeria en Iran zijn de overgebleven kanshebbers om eveneens verder te gaan.

Stand van zaken

Smaakmakers

Niemand gaf vooraf veel voor de kansen van Iran, maar de manschappen van bondscoach Carlos Queiroz kunnen zich zowaar voor het eerst plaatsen voor de volgende ronde. De ploeg uit het Midden-Oosten maakte vooral in de tweede helft tegen Argentinië reclame voor zichzelf. Iran verdedigde sterk en dwong via Reza Ghoochannejhad en Ashkan Dejagah zelfs enkele grote kansen af. In blessuretijd was het echter Argentinië dat met de zege aan de haal ging. Lionel Messi zorgde met een gekruld schot voor de beslissing. De sterspeler heeft zijn klasse dit toernooi slechts mondjesmaat laten zien, maar stond tegen Iran wel op toen het moest. Ook in de met 2-1 gewonnen wedstrijd tegen Bosnië-Herzegovina was hij al waardevol door het tweede Argentijnse doelpunt te maken.

Teleurstellingen

Door: Ger Hensen

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen