Balotelli slaat terug: "Ik heb niets misdaan"

25 juni 2014, 16:15

Mario Balotelli kreeg na de uitschakeling van Italië op het WK in Brazilië een storm van kritiek over zich heen. Niet alleen fans en analisten gaven de aanvaller ervan langs, ook zijn eigen teamgenoten spaarden hem niet. Balotelli pikt de negatieve reacties niet langer.

De inmiddels opgestapte bondscoach Cesare Prandelli noemde het een 'fout' om Balotelli mee te nemen naar het WK, terwijl middenvelder Daniele De Rossi de instelling van zijn landgenoot laakte. "We hebben echte mannen nodig, geen Panini-plaatjes of karakters", mopperde de speler van AS Roma, verwijzend naar een actie van Balotelli waarbij hij een boek met voetbalplaatjes volstickerde met zijn eigen portret en hiervan een foto op Facebook plaatste.

"Ik ben Mario Balotelli, 23 jaar oud en heb er niet voor gekozen om Italiaan te zijn", countert Balotelli in een reactie via Instagram. "Ik wilde het wel heel graag, aangezien ik in Italië geboren ben en er altijd heb gewoond. Ik had veel verwachtingen van het WK, dus ik ben verdrietig, boos en teleurgesteld in mezelf. Ja, ik had misschien kunnen scoren tegen Costa Rica. Daar hebben jullie gelijk in. Maar daarna? Wat is het probleem?"

"Ik wil niet als enige de schuld krijgen van onze uitschakeling, aangezien ik alles heb gegeven voor de nationale ploeg en niets verkeerd heb gedaan op persoonlijk vlak. Zoek dus maar een andere zondebok, want ik heb niets misdaan en ben klaar om sterker dan ooit terug te komen."

"Ik ben trots dat ik alles voor mijn land heb gegeven. Maar misschien ben ik, zoals jullie zeggen, geen Italiaan. Afrikanen zouden een 'broeder' nooit zo afkraken. Nooit. Op dat gebied lopen wij zwarten, zoals jullie ons noemen, lichtjaren voor. Het is geen schande dat je een kans mist of wat minder loopt. Nee, wat jullie doen, dat is een schande."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen