Bosnië verslaat Iran en verlaat WK met opgeheven hoofd

25 juni 2014, 19:55

Bosnië-Herzegovina heeft voor het eerst in de historie van het land een WK-wedstrijd gewonnen. De ploeg van Safet Susic was al uitgeschakeld, maar rekende vanavond eenvoudig af met Iran: 3-1. De Europeanen verlaten het WK zodoende met opgeheven hoofd, bij de Iraniërs zal een vervelend gevoel blijven hangen. Zij hadden tegen Bosnië weinig in de melk te brokkelen. 

De equipe uit Iran wist vooraf dat het een bijzondere dag kon worden. De Iraniërs bereikten nog nooit in de historie de volgende ronde op het wereldkampioenschap, maar dat kon vandaag wel gebeuren. Het moest in ieder geval winnen van Bosnië en was afhankelijk van de uitslag bij de andere wedstrijd uit Groep F, die tussen Argentinië en Nigeria.

Het was wachten op het antwoord van Iran na de goal van Dzeko, maar die kwam er in de eerste helft niet. De ploeg van bondscoach Carlos Queiroz was de mindere in het duel en creëerde in het gehele eerste bedrijf niet één echte kans. Iran loerde wel op de snelle omschakeling, maar zag dat de opponent uit Europa keer op keer goed verdedigde.

In de slotfase beleefde Reza Ghoochannejhad nog een persoonlijk succes. De aanvaller met Nederlandse roots werkte bij de tweede paal simpel de 2-1 binnen en gaat zodoende de geschiedenisboeken in. Lang kon Iran niet genieten van de eerste goal op dit WK, Bosnië scoorde direct uit de aftrap tegen. Rechtsback en uitblinker Avdija Vrsajevic pegelde raak na een prima aanval en maakte zo aan alle illusies van Iran een einde.

Voor beide landen is het WK al na één ronde voorbij. Iran is laatste geworden in Groep F, Bosnië-Herzegovina eindigde het toernooi als derde in de poule.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen