AZ blij met komst Zweed Tankovic: "Groot talent"

Ger
26 juni 2014, 14:40

AZ heeft de transfer van Muamer Tankovic afgerond. De international van Zweden (19) komt over van Fulham, waar hij zijn contract niet verlengde. In Alkmaar tekende Tankovic, die op verschillende posities in de aanval uit de voeten kan, voor vijf seizoenen.

"Met Muamer Tankovic hebben we een groot talent in huis gehaald", zegt directeur voetbalzaken Earnest Stewart op de website van AZ. "We volgen hem al sinds zijn periode bij Norrköping. Hij is een doelgerichte aanvaller, die zowel diep als tussen de linies kan spelen. Tankovic is technisch begaafd en beschikt over veel creativiteit. Met hem halen we tevens een jongen met bravoure naar AZ. Hij is zelfverzekerd en speelt daarom met bluf."

"AZ was heel slagvaardig. Bij deze club kan ik leren van een legende als Marco van Basten", blikt Tankovic vooruit op de samenwerking met de nieuwe trainer van de Alkmaarders. "Ik geloof in mezelf. Dat zal ik laten zien op het veld. Ik speel om mezelf en het publiek te vermaken. Mijn sterkste punten zijn mijn doelgerichtheid, techniek en visie. Ik creëer kansen voor anderen, maar ik scoor nóg liever zelf."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen