Ontknoping Groep H: Algerije en Rusland kansrijk

Ger
26 juni 2014, 16:40

Er is nog één speelronde te gaan in de poulefase van het WK. Tijd om de balans op te maken. FCUpdate.nl bekijkt de stand van zaken in de diverse groepen. Van maandag tot en met donderdag bereiken twee groepen per dag hun climax. Met hier Groep H, bestaande uit België, Algerije, Rusland en Zuid-Korea.

Groep H: België, Algerije, Rusland en Zuid-Korea

Op het eerste WK sinds 2002 is België na twee wedstrijden al zeker van de achtste finales. Voor het overige ticket voor de laatste zestien komen in cijfermatig opzicht alle andere landen in Groep H nog in aanmerking. Realistisch bekeken maken Algerije en Rusland in een onderling duel uit wie het verblijf in Brazilië eveneens mag verlengen. Hekkensluiter Zuid-Korea moet hopen op een wonder. Niet alleen zal België verslagen moeten worden, het is ook afhankelijk van het andere duel. Een niet al te ruime overwinning van de Russen tegen Algerije zou dan het beste scenario vormen.

Stand van zaken

Smaakmakers

Dat België nu al zeker is van een vervolg op het WK, hebben onze zuiderburen voor een groot gedeelte te danken aan Dries Mertens. De oud-PSV'er beleefde een prima seizoen bij Napoli en die vorm heeft hij meegenomen naar Brazilië. Tegen Algerije gaf hij de Belgische ploeg als invaller met zijn snelheid en dribbels wat kleur op de wangen. Uit een fraaie counter legde Mertens bovendien met een onberispelijke uithaal de eindstand vast. Het wekte dan ook geen verbazing dat de vleugelspeler daarna tegen Rusland op een basisplaats kon rekenen.

Teleurstellingen

Door: Ger Hensen

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen