Portugal moet WK verlaten ondanks zege op Ghana

26 juni 2014, 19:57

Portugal moet het WK-voetbal na drie wedstrijden verlaten. De Zuid-Europeanen sloten het toernooi vanavond af met een 2-1 overwinning op Ghana. De Portugezen eindigen ondanks de uitslag als derde in Groep G, waarin het concurrenten Verenigde Staten en Duitsland voor moet laten gaan. De productie werd verzorgd door John Boye (eigen doelpunt), Ghanese spits Asamoah Gyan en Cristiano Ronaldo.

Ondanks de lastige vooruitzichten zorgden beide ploegen voor een vermakelijke wedstrijd. Ronaldo kreeg het publiek al binnen vijf minuten op de banken, door de bal vanaf de zijkant van het veld op de lat te mikken. Even later mocht de Real Madrid-speler het opnieuw proberen. Vanaf de vijfmeterlijn kopte hij een voorzet snoeihard op het lichaam van de Ghanese doelman Fatau Dauda. Ook Ghana – dat aantrad zonder de uit de selectie gezette Muntari en Boateng – legde veel energie in de wedstrijd en creëerde in de eerste helft de nodige kansen. Spits en aanvoerder Asamoah Gyan miste echter het geluk bij de afwerking.