Algerije achtste finalist na historische avond in Curitiba

26 juni 2014, 23:57   Bijgewerkt: 27 juni 2014, 00:27

Algerije heeft zich donderdag als laatste land verzekert van een plaats in de achtste finales. In de Arena de Baixada werd Rusland na een bloedstollende wedstrijd op een 1-1 gelijkspel gehouden. Voor Rusland scoorde Aleksandr Kokorin en de Algerijnse treffer kwam op naam van Islam Slimani. Als nummer twee van poule H neemt Algerije het maandag op tegen titelfavoriet Duitsland.

Op voorhand werd er dit WK weinig verwacht van de Algerijnen. Maar de Noord-Afrikanen verrasten vriend en vijand met een nipte verliespartij tegen België en een spectaculaire overwinning op Zuid-Korea. Vandaag was het allemaal niet zo sprankelend maar uiteindelijk wist oefenmeester Vahid Halilhodzic Algerije toch voor het eerst in de historie naar de knock-outfase van het WK te loodsen.

Vanaf het eerste fluitsignaal was de spanning voelbaar en de Algerijnen leken daar het meeste last van te hebben. Rusland begon sterk en al na vijf minuten moest de Algerijnse sluitpost Raïs M'Bolhi vissen. Terwijl Sofiane Feghouli langs de zijlijn werd verzorgd aan een hoofdwond kon zijn directe tegenstander Dmitriy Kombarov op links de bal voor het doel slingeren. Zijn voorzet was perfect en Kokorin knikte op heerlijke wijze de openingstreffer tegen de touwen. Algerije kroop daarna wat meer uit zijn schulp maar pogingen van Djamel Mesbah en Slimani belandden recht in de handen van Igor Akinfeev.

Ook na rust kwamen de Russen voortreffelijk uit de startblokken. Aleksandr Samedov had na een heerlijke aanval de 2-0 op zijn schoen maar M'Bolhi hield zijn ploeg in de wedstrijd. Rusland had de wedstrijd onder controle maar na een uur spelen zette Slimani de wedstrijd volledig op zijn kop. De Algerijnse spits was al enkele keren gevaarlijk geweest met het hoofd en kon na mistasten van Akinfeev binnen knikken.

Rusland zette aan maar het elftal van Fabio Capello had moeite om een gaatje te vinden in de Algerijnse defensie. De grootste kans was voor Kerzhakov maar ook de Russische topscorer wist M'Bolhi niet verschalken. Rusland werd in het vervolg niet meer gevaarlijk en na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Cuneyt Cakir kon het Algerijnse volksfeest losbarsten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen