Tien Belgen ook te sterk voor inspiratieloos Zuid-Korea

27 juni 2014, 00:27   Bijgewerkt: 27 juni 2014, 12:15

Voor het eerst in de historie hebben de Rode Duivels negen punten behaald uit drie groepswedstrijden. In de afsluitende wedstrijd tegen Zuid-Korea, dat een wonder nodig had om nog door te gaan, wonnen de Belgen moeizaam met 1-0 door een laat doelpunt van Jan Verthongen. In de eerste helft raakte België Steven Defour kwijt door een rode kaart. De Belgen eindigen op de eerste plek in de poule, waardoor ze in de achtste finale de Verenigde Staten treffen.

De torenhoge verwachtingen bij onze zuiderburen werden tot nu toe nog niet waargemaakt. Aan de eerste twee wedstrijden hield de ploeg van Marc Wilmots weliswaar zes punten over, maar daar kwam het nodige geluk bij kijken. Algerije bleek een taaie tegenstander te zijn (2-1 winst), terwijl Rusland pas in blessuretijd werd verslagen. Reden genoeg voor de Belgen om donderdagavond goed voor de dag te willen komen in Sao Paulo.

Dat moest dan wel met veel andere spelers, want Marc Wilmots besloot onder andere Axel Witsel, Toby Alderweireld en Romelu Lukaku buiten de basiself te houden. Met in de basis Nicolas Lombaerts, Anthony Vanden Borre en Adnan Januzaj wisten de Belgen de eerste helft echter niet te imponeren. Het voetbal van de Rode Duivels was niet erg verzorgd, maar ook van Zuid-Koreaanse kant zat er weinig lijn in het spel.

Voor de neutrale toeschouwer was er daarom weinig te beleven. Voor België kreeg alleen Dries Mertens een dot van een kans. Nadat Fellaini een verre inworp doorkopte kwam de bal met een gelukje voor de voeten van Mertens, die van dichtbij in kon schieten. De voormalig PSV'er schoot echter ver over. De Belgen creëerden ook de grootste mogelijkheid voor de tegenstander: een corner van Zuid-Korea werd door Lombaerts bijna in het eigen doel verwerkt. Steven Defour haalde de bal ternauwernood van de lijn.

Diezelfde Defour kwam even voor rust op negatieve wijze in actie. In een duel bij de zijlijn stond Defour vol met zijn noppen op het been van spits Shin-Wook. De Australische scheidsrechter Benjamin Williams kon niets anders beslissen dan de rode kaart te trekken.

Met tien tegen elf probeerden de Zuid-Koreanen wel aan te vallen, maar de ploeg had niet het gogme om de Belgische verdediging uiteen te spelen. De kansjes die wel werden gecreërd werden niet verzilverd. Invaller Keun-Ho kreeg de bal uit een corner op zijn hoofd, maar zijn poging ging over. Een voorzet van Son belandde wat gelukkig op de lat boven Courtois.

Het waren de Belgen die uiteindelijk aan het langste eind trokken. Met invallers Nacer Chadli en Divock Origi kwam er meer gevaar van de kant van de Belgen. In de 77e minuut testte Origi de Koreaanse doelman, die de bal panklaar neerlegde voor een inlopende Jan Verthongen. De aanvoerder, die eerder dit WK nog pijnlijk in de fout ging, tikte de bal simpel in: 1-0.

Dat werd het enige doelpunt van de wedstrijd. Zuid-Korea kan, met één punt uit drie wedstrijden, huiswaarts keren. De Belgen hebben een historische prestatie neergezet door driemaal te winnen. Swingend was het spel echter nog niet. In de achtste finale zullen de Belgen aantreden tegen de VS.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen