Vertonghen en Courtois eensgezind: "Na rust verschil gemaakt"

27 juni 2014, 00:47

Jan Vertonghen kent tot nu toe een bewogen WK. De Belg veroorzaakte in het eerste groepsduel tegen Algerije een strafschop, begon in het tweede groepsduel tegen Rusland op de bank en was donderdagavond tegen Zuid-Korea aanvoerder én matchwinner. "Dit is heel bijzonder", aldus de verdediger van Tottenham Hotspur.

Vertonghen reaigeerde in de 77ste minuut alert op een schot van Divock Origi dat in eerste instantie gekeerd werd door de Koreaanse doelman. Met die 1-0 kroonde de Vertonghen zich ook meteen tot matchwinner. "Ik had het er al wel met Dries Mertens over gehad", aldus Vertonghen over ploeggenoot Mertens, die tegen Algerije ook tien minuten voor tijd de winnende maakte tegen Algerije. "Die was toen ook even van de wereld. Een moment om te koesteren."

Toch zag het er lange tijd niet naar uit dat België zou gaan winnen, na een rode kaart voor Steven Defour, kort voor rust. "Het is wel een pluim waard dat we met tien man hebben weten te overleven. Gelukkig konden we ze aan het einde nog pijn doen."

Ook doelman Thibaut Courtois was na afloop tevreden. Met de overwinning, maar ook met zijn tweede clean sheet op rij. "We wisten dat ze moesten komen en vroeg druk gingen zetten. Ik had een belangrijke redding in de eerste helft, daarna werd het rustiger, tot de rode kaart. Mooi dat we in de tweede helft alsnog de nul hebben kunnen houden. Hopelijk kunnen we zo verder gaan."

België werd groepswinnaar in groep H en ontloopt Duitsland, naar tevredenheid van Courtois. "Ik denk dat Duitsland de sterkste opponent is, maar de Verenigde Staten zijn ook niet makkelijk. Ik hoop dat we doorgaan, het liefst met goed spel, maar het belangrijkste is dat we winnen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen