Ajacied Anderson (19) derde AZ-aanwinst in drie dagen

27 juni 2014, 16:36

AZ toont zich deze transferwindow uiterst slagvaardig. De Alkmaarse club presenteerde vandaag (vrijdag) haar derde zomeraanwinst in een tijdbestek van drie dagen. Djavan Anderson is de naam van de nieuwe speler van AZ, zo meldt de club uit Alkmaar via de officiële kanalen.

Anderson is een rechtsachter, die afkomstig is uit de jeugdopleiding van Ajax. Vorig seizoen speelde hij acht wedstrijden in de Jupiler League, met Jong Ajax. De negentienjarige Amsterdammers heeft zin in zijn nieuwe uitdaging: "Ik zie mezelf als een atletische speler met zowel verdedigende als aanvallende kwaliteiten. Ik ben echt een teamspeler en kijk er als Amsterdammer naar uit om met Marco van Basten te gaan werken. Dat is echt iemand tegen wie ik opkijk."

Earnest Stewart, directeur voetbalzaken van AZ, ziet in Anderson een veelzijdige rechtsachter, die veel potentie heeft: "Met Anderson hebben we een talentvolle rechter vleugelverdediger aangetrokken. Hij mag zich komend seizoen bewijzen in de A-selectie, waar hij onder meer de concurrentie aangaat met Mattias Johansson. Anderson is een speler met veel loopvermogen, die ook op het middenveld kan spelen."

In de afgelopen twee dagen werden Muamer Tankovic (Fulham) en Guus Hupperts (Roda JC) ook al aangetrokken door AZ.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen