Verhaegh en Wijnaldum trainen met basis Oranje

28 juni 2014, 17:55   Bijgewerkt: 28 juni 2014, 18:03

Het lijkt erop dat Paul Verhaegh tegen Mexico zijn eerste minuten gaat maken op dit WK. Tijdens de laatste training in Fortaleza werd de rechtsback van FC Augsburg ingedeeld bij de basisploeg. Hij kreeg een 'hesje', concurrent Daryl Janmaat niet. Janmaat verscheen de afgelopen drie wedstrijden aan de aftrap.

De keuze voor Verhaegh is verrassend, want Janmaat was onder Van Gaal de afgelopen twee jaar vrijwel zeker van zijn plek. Verhaegh speelde tot dusver pas twee interlands, in oefenpotjes tegen Portugal en Ecuador deed hij één helft mee. De 30-jarige rechterverdediger speelde in het verleden voor Vitesse en FC Den Bosch.

Naast Verhaegh kregen ook Georginio Wijnaldum en Dirk Kuyt een hesje. Kuyt is de beoogde vervanger van Bruno Martins Indi, waarvan Van Gaal eerder vandaag al liet weten dat hij op de reservebank begint. Tegen Mexico gaat Kuyt, als de beoogde opstelling klopt, zijn honderdste interland spelen. Wijnaldum krijgt van coach Van Gaal de voorkeur boven Jonathan de Guzman, die in de basis begon tegen Spanje en Australië. Aanvoerder Robin van Persie is na een schorsing weer inzetbaar en keert, vanzelfsprekend, terug in de basis.

Vermoedelijke opstelling Nederlands elftal tegen Mexico: Cillessen; Kuyt; Blind, Vlaar, De Vrij; Verhaegh; De Jong, Wijnaldum, Sneijder; Van Persie, Robben

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen