Opstelling Oranje: Verhaegh inderdaad in de basis

29 juni 2014, 16:37

Paul Verhaegh maakt tegen Mexico definitief zijn WK-debuut. De 30-jarige verdediger van FC Augsburg staat in de achtste finale rechts achterin bij Oranje, hij krijgt van coach Louis van Gaal de voorkeur boven Daryl Janmaat. Op links staat opnieuw Dirk Kuyt, hij speelt in Fortaleza zijn honderdste interland.

De opstelling van Oranje is geen verrassing, de afgelopen dagen vormden deze elf spelen op trainingen al de beoogde basisploeg. Toch is het opvallend dat Verhaegh de voorkeur krijgt boven Janmaat, want de rechtsback van Feyenoord was de afgelopen twee jaar min of meer zeker van zijn plaats en verzorgde tegen Chili nog de assist bij de 1-0 van Leroy Fer. Met Janmaat in de basis verloor Oranje bovendien nog nooit.

Op het middenveld heeft Georginio Wijnaldum een basisplek, Jonathan de Guzman zit op de bank. Hetzelfde geldt voor Bruno Martins Indi. Hij is volledig hersteld van zijn hersenschudding, opgelopen in de wedstrijd tegen Australië, maar Van Gaal neemt geen risico met hem. Kuyt staat om die reden weer links achterin.

De basis van Mexico bevat geen verrassingen. Op het middenveld vervangt Carlos Salcido de geschorste José Juan Vazquez, achterin staan voormalig eredivisiespelers Francisco Rodriguez en Hector Moreno. Javier Hernández, aanvaller van Manchester United, begint evenals in alle vorige WK-duels op de bank.

De wedstrijd in het snikhete Fortaleza begint om 13.00 uur lokale tijd, 18.00 uur in Nederland.

Opstellingen

Nederland: Cillessen; Kuyt, Blind, Vlaar, De Vrij, Verhaegh; De Jong, Wijnaldum, Sneijder; Van Persie, Robben

Mexico: Ochoa; Layun, Moreno, Marquez, Rodriguez, Aguilar; Guardado, Salcido, Herrera; Dos Santos, Peralta

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen