Bosz blij met Kruiswijk; baalt van vertrek Atsu

29 juni 2014, 17:52

Vitesse startte zondag de voorbereiding op het nieuwe seizoen zonder Christian Atsu en Renato Ibarra, maar met nieuwkomer Arnold Kruiswijk. Trainer Peter Bosz is verguld met de routinier, die transfervrij overkwam van sc Heerenveen.

"Het is een jongen met ervaring en daar hebben wij er niet veel van", zegt Bosz tegen het AD. "Hij kan van achteruit goed meevoetballen en ik vind hem vooral een voetbalintelligente speler. Daar ben ik in mijn systeem altijd naar op zoek. Dat zijn jongens die weten hoe vaak ze de bal moeten raken en zien waar problemen gaan ontstaan en zijn dan al onderweg. Ik heb hem als tegenstander vaak meegemaakt. In het begin had je het idee, vanwege zijn snelheid, dat daar misschien mogelijkheden lagen. Maar hij staat altijd goed opgesteld en je zal hem bijna nooit verrassen. Kruiswijk is voor ons daarom een interessante en slimme speler met ervaring. Ik hoop dat hij dat kan gaan overbrengen op de jongere spelers in de groep."

Behalve Kruiswijk trokken de Arnhemmers ook de Oekraïner Denis Oleynik aan, die eveneens transfervrij overkwam van Dnjepr Dnjepropetrovsk. De aanvaller ontbrak tijdens de eerste sessie op het trainingsveld, omdat hij pas vanaf 1 juli beschikt over een geldige werkvergunning. Bosz hoopt zijn selectie nog verder te versterken.

"We hebben aangegeven welke posities we graag versterkt willen hebben. Ik hoop en ik denk wel dat we nog spelers van Chelsea bij komen. Vorig jaar waren het er zes, waarvan er vier in de laatste week bij kwamen. Ik verwacht niet dat we er dit jaar weer zo veel bij krijgen."

Zeker is dat Christian Atsu niet weer een jaar in Arnhem gestald zal worden. "Dat hebben ze me in Londen laten weten en dat vind is voor ons heel jammer. Wat ik ervan begrepen heb, is dat hij zich bij ons in de kijker gespeeld heeft en dat de helft van de Bundesliga en de nodige Premier League-clubs hem graag willen hebben. Ik verwacht dat hij aan een grotere club verhuurd wordt of zal aansluiten bij Chelsea."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen