Maradona over zege Oranje: "Dit was een cadeautje"

Ger
30 juni 2014, 10:36

Diego Maradona stelt dat Mexico grotendeels zelf verantwoordelijk is voor de nederlaag tegen het Nederlands elftal in de achtste finales van het WK. Volgens de spraakmakende Argentijnse oud-international ging bondscoach Miguel Herrera in de fout met zijn wisselbeleid.

Maradona wijst de wissel van de Mexicaanse doelpuntenmaker Giovani Dos Santos, na een uur spelen, aan als kantelpunt in de wedstrijd. "Dat was een onverstandige wissel. Dos Santos was de enige die het de Nederlandse verdediging moeilijk maakte", zegt de voormalige topvoetballer in het tv-programma De Zurda. "De Mexicanen hadden alles onder controle. Ze lieten de Nederlanders niet aan de bal komen en speelden met een gesloten verdediging. Dit was een cadeautje."

Maradona stelt bovendien vast dat Klaas-Jan Huntelaar, die bij Oranje binnen de lijnen kwam voor Robin van Persie, niet goed werd afgestopt. "De Mexicaanse verdediging gaf hem te veel ruimte." De spits van Schalke 04 was in de slotfase van doorslaggevend belang met een asisst en een benutte strafschop.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen